NYC Adventures II

De beste wensen voor iedereen! Moge 2016 gezondheid, geluk, vrede en mooie muziek brengen!
Drie weken na terugkomst uit The Big Apple volgt mijn beloofde impressie van wat de tweede week van mijn studiereis heeft gebracht. Het blijft lastig, keuzes maken tussen concerten waar je in Europa tijden naar uitkijkt, die in deze stad aan de orde van de dag zijn en ook nog tegelijkertijd plaatsvinden. Je hebt bijna altijd het gevoel wel iets te missen, ik kan wennen aan die luxe! Overigens houden de kosten je wel met twee benen op de grond, bij de meeste clubs sta je na één set weer buiten en heb je minstens 50 dollar uitgegeven. Deze week heb ik o.a. gezien: Ari Hoenig, Peter Martin, Robert Hurst, Joe Magnarelli en Willie Jones III.
Dan de lessen, ik had het geluk dat er juist drie gratis bij te wonen ‘listening parties’ werden georganiseerd door en in Jazz at Lincoln Center: Phil Schaap over Bird, Schaap en John Faddis over Freddie Keppard en de onvolprezen Bill Charlap met ‘Anatomy of a Popular Song’. Met name deze laatste sessie was bijzonder inspirerend met zo’n schat aan informatie aan de hand van treffende opnames. Absolute hoogtepunten waren de lessen bij Chris Potter en Aaron Goldberg. Alweer zoveel informatie en inspiratie! En daarnaast zulke genereuze cats..
Mijn handen jeuken om weer te studeren. En om terug te gaan.

Nogmaals wil ik mijn grote dank uitspreken naar het Prins Bernhard Fonds en het Heij-Konijn Fonds. Ervaringen als deze zijn werkelijk onbetaalbaar, zo vormend en essentieel.
Dit jaar staat wederom in het teken van veel spelen, lesgeven (ik heb nog ruimte voor nieuwe leerlingen), studeren, hopelijk een nieuwe reis naar de US en het vooruitzicht van een nieuw album. Stay tuned en tot snel!